ucesnici-savjetuju-nv

– Učesnici projekta nas savjetuju

17.09.2015. danas je na Agromediteranskom fakultetu u Mostaru od 10:00 do 11:30 h, održan participativni sastanak sa dijelom korisnika projekta Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini, na kojem je aktivno sudjelovalo 25 učesnika.
Razgovarali smo o postignutim rezultatima projekta u protekle dvije godine, gdje su nam korisnici iz svog ugla prezentirali dojmove, te ponudili savjete i konkretne prijedloge za treću (i posljednju) godinu ovoga projekta, kao i za nove projekte na kojima će UG Nešto Više raditi.
Čuli smo pregršt kvalitetnih ideja za razvoj naše farme i inače aktivnosti kojima možemo i/ili trebamo da se bavimo, a tiču se poljoprivrede, ali i razvoja mladih kadrova u smislu životnih vještina koje nisu predmetom redovnog obrazovanja (komunikacija, poduzetništvo, pisanje projekata, timski rad i udruživanje resursa, prezentiranje i pisanje CV-a, itd.).

Zahvaljujemo se učesnicima na tome što su otvoreno govorili o svojim iskustvima na projektu, ali i na spremnosti da nam ukažu na svoje potrebe, te na načine na koje možemo još uspješnije da pružamo podršku različitim akterima iz svijeta poljoprivrede i prehrambene tehnologije.
Posebno se zahvaljujemo osoblju i studentima Agromediteranskog fakulteta Mostar, koji su nam i ovoga puta ustupili svoj prostor na korištenje, te nam bili velika pomoć i podrška u organiziranju ovog sastanka.
Aktivnost je organizirana u okviru projekta „Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini“ kojeg finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Komentariši