fbpx
smilje-posusje-obuka

– Održano predavanje o uzgoju aromatično-ljekovitih biljaka u Posušju

Udruženje građana „Nešto Više“, u petak 15.05.2015. godine je u saradnji sa Općinom Posušje organizovala predavanje na temu „Uzgoj i plantažiranje gospodarski isplativih aromatično-ljekovitih biljaka“. Predavanje je održano u prostorijama Općine, uz vodstvo prof. dr. Nezira Tanovića.
Tijekom predavanja obuhvaćene su teme: značaj ljekovitog bilja, način razmnožavanja, specifičnosti proizvodnje ljekovitog bilja, obrada zemljišta, proizvodnja rasada, njega smilja, sušenje, ulaganja u proizvodnju i još mnogo toga.
Cilj je bio upoznati trenutne i buduće proizvođače ljekovitih biljaka s problemima na koja nailaze u proizvodnji i ponuditi im rješenja. „Nijedan posao nije lak i u ovome slučaju se može reći da nema kruha bez motike“, istaknuo je prof. Tanović.


Nakon predavanja su uslijedila pitanja na koja je profesor rado odgovarao i davao stručne savjete. Svi nazočni su bili oduševljeni predavanjem jer se za svakoga moglo naći nešto zanimljivo. Profesor je jednostavnim i razumljivim jezikom nazočne poveo na kratko putovanje kroz povijest bilja, tako da su i oni, koji se odluče prvi put baviti poljoprivredom došli na svoje.

Projekat je podržan od strane dvv international – Ured u Bosni i Hercegovini i Općine Posušje.

Komentariši

Facebook