sadnja-u-plastenik-pozivv

– POZIV – Velika akcija sadnje u plasteniku na oglednoj farmi.

Četvrtak, 30.04.2015. – Konačno sadimo povrće u plastenik! Pridružite nam se, dobrodošli ste!
Infrastruktura je spremna (plastenik, sistem za navodnjavanje, folije, itd.), a sadnice su naručene! Sadimo po prvi put u potpuno novi plastenik (površine cca 500 m2).
Zanima Vas da naučite osnove i finese sadnje u plasteniku? Učite od najboljeg: procesom će rukovoditi Dr. Omer Kurtović.
Prijevoz za učesnike je osiguran (Mostar – Humilišani – Mostar)

Polazak na farmu:
GRUPA 1: praktikanti i osoblje Nešto Više polaze na oglednu farmu u Humilišanima u 8:30 h ispred ureda Udruženja.

GRUPA 2: polaznici stručne edukacije “Proizvodnja u zaštićenim prostorima” koji su prošli teoretski dio, Polaze na farmu Nešto Više zbog praktičnog dijela sadnje u 9:30 h ispred pekarne Suncokret na raskrsnici kod Hotela Ero (autobus će čekati na vas).

GRUPA 3: svi zainteresirani (a koji ne spadaju niti u jednu gore pomenutu grupu) mogu da prijave svoje učešće na broj telefona 036 347 296 radnim danima od 9 do 16, a najkasnije do srijede 29.04.2015. do 12:00 h. Prijave se mogu primati i na mail  također do istog termina.

Kako ćemo i šta raditi?
Plastenik je podijeljen na 10 polja, a u četvrtak ćemo saditi sljedeće: 1. Paprika Čapljinka, 2. Paprika roga i feferoni, 3. Cherry paradajz, 4. Parazdajz Optima i Volovsko srce, 5. Patlidžan Klasik, te 6. Krastavac Darina.
Praktikanti i osoblje UG Nešto Više će u parovima zadužiti po jedno polje, te će uz stručno vodstvo Dr. Kurtovića preuzeti sadnju određene kulture i koordinirati aktivnost polja sa drugim učesnicima akcije.
Preostala četiri polja će se posaditi naknadno i to: 7. Šumske jagode, 8. Jagode Klery, 9. Pipun/dinja i 10. Lubenica. Svi zainteresirani da nam se pridruže će biti na vrijeme obaviješteni.
Aktivnost se organizira u okviru projekta “Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini” kojeg implementira UG Nešto Više, a podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID)

Komentariši