ciedx

– FINANSIRANO 11 PROJEKATA NAMIJENJENIH MLADIM KOŠARKAŠIMA

lionsiplayoff
Udruženje građana “Nešto Više” je dodijelilo grantove za implementaciju jedanaest  projekata košarkaških klubova/škola u ukupnom iznosu od 18.000 KM. Projekti su trenutno u fazi realizacije i namijenjeni su mladim košarkašima.  Projekte su razvili treneri koji su dio programa Internacionalnih sportskih inicijativa, a koji su prošli više faza obuke. Proces je uključivao dolazak osam američkih trenera u BiH te odlazak naših trenera na dvadesetodnevnu edukaciju u USA, sa ciljem da usavrše svoja znanja i da razviju nove metode koje će primijeniti u radu s mladim BH košarkašima.
Projekti koji su finansirani su razvijeni tako da što veći broj mladih košarkaša dobije priliku da uči i primijeni metode koje su treneri usvojili kroz ovaj Program. Takođe veliki akcenat je dat i na društvenu komponentu gdje se nastoji prenijeti mladima da pored sporta razmišljaju i o svom okruženju u kome rade i borave.  Klubovi i škole koji su uključeni u projekat su: KK BASKET 2000 – BANJA LUKA, KK PLAY OFF – SARAJEVO, ŠKOLA KOŠARKE START – TUZLA, KK WBS BASKETBALL – TESLIĆ, KK LIONS – TUZLA, OKK PRNJAVOR – PRNJAVOR, KK SALINAS FALCONS – TUZLA, KK FINDO – DOBOJ, KK BUDUĆNOST – BIJELJINA, MSŠ BOSANKI PETROVAC – B. PETROVAC i SSŠ SILVIJA KRANJČEVIĆ – LIVNO.
Finansiranje programa omogućili su američki državni biro za obrazovanje i kulturu i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu s Centrom za međukulturalno obrazovanje i razvoj Univerziteta Georgetown iz Washingtona, u saradnji s bosanskohercegovačkim partnerom Udruženjem građana ”Nešto Više”.

Komentariši