Prirucnik_Poduzetnistvo

– Priručnik za nastavnike: Poduzetništvo u osnovnim školama

Priručnik za nastavnike “Poduzetništvo u osnovnim školama” je nastao u okviru projekta “Životne vještine za budućnost – učimo, radimo” kojeg je implementiralo Udruženje građana Nešto Više. Projekat je realiziran tokom 2011/12. godine, a obuhvatio je 48 osnovnih škola iz 16 gradova Bosne i Hercegovine (52 nastavnika/ce i 508 učenika/ca), koji su izradili i realizirali 48 business projekata.
Ovom prilikom zahvaljujemo se najprije svim učenicima/cama i nastavnicima/nicama koji su učestvovali u projektu; ekpertnom timu koji je radio na izradi modula “Učenje životnih vještina u poduzetništvu”: Vesni Puratić, Maji Knežević, Nataši Žele i Harizu Agić; mentorima i trenerima koji su radili na terenu: Edi Balalić, Mariji Šobot, Nataši Petrašević Žole, Amiru Suljagić, Ramizi Lisičić i Edni Haznadarević; predstavnicima UNICEF-a koji su pomogli da se projekat uspješno realizira, te donatorima koji su podržali projekat.
Projekat je podržan kroz program “Zapošljavanje i zadržavanje mladih (YERP)” kojeg zajednički provode UNDP, UNICEF, UNFPA, IOM i UNV u partnerstvu sa nadležnim entitetskim i kantonalnim ministarstvima kroz Fond za dostizanje milenijumskih razvojnih ciljeva (MDG-F) i uz financijsku podršku Vlade Kraljevine Španije.

Komentariši