Liderstvo

– Održan treći u nizu treninga iz osobnih i specifičnih zivotnih vještina: „Liderstvo i sljedbeništvo“

Liderstvo_2Liderstvo_3Liderstvo_4
U Sarajevu je, 02. i 03.06.2012. godine, u okviru projekta “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom” održan treći dvodnevni trening pod nazivom  “Liderstvo i sljedbeništvo“ za dvije grupe od ukupno 30 korisnika projekta, a koji se, pored informatičke obuke, educiraju u oblasti osobnih i specifičnih vještina tokom projekta. Trening je održala Sanja Đermanović, zamjenica Izvršnog direktora Udruženja građana “Nešto Više”.
Korisnicima su na kreativan način predstavljeni procesi i pojmovi vezani za liderstvo i sljedbeništvo. Metodologija treninga je, osim prezentacije, uključivala instrumente za samoprocjenu, diskusije učesnika, razmjene iskustava iz svakodnevnog života, te rad na opovrgavanju mitova o liderima i sljedbenicima.
Na kraju treninga, korisnicima su dodjeljeni certifikati o učešću na treningu.
Tokom pauza, učesnici, osoblje na projektu i voditelj treninga su diskutirali o napretku tekućeg projekta, te o mogućnostima nastavka suradnje učesnika sa Udruženjem „Nešto Više“, pri čemu su učesnici ponudili više interesantnih prijedloga o načinima na koje Udruženje može da podrži osobe sa invaliditetom u budućnosti.
Projekat „Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom“ je podržan od strane Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Komentariši