Posjeta_1

– Posjetili smo CSBSJU

Posjeta_3Posjeta_2Posjeta_4
U periodu od 16. do 23.04.2012. Aleksandar Bundalo i Sanja Đermanović su ispred UG Nešto Više, te Carol Yamasaki ispred Whalen Fondacije, posjetili dugogodišnje partnere sa College od Saint Benedict – Saint John's Univeristy u Minnesoti. Tom prilikom predstavnici UGNV su prisustvovali spektakularnoj premijeri dokumentarnog filma OBNOVA (Rebuilding Bosnia and Herzegovina), kojeg su snimili i pripremili naši dragi prijatelji iz studentske organizacije Extending the Link. Održane su dvije premijere filma (18. i 19.04.), a tom prilikom film je pogledalo oko 500 zainteresiranih studenata, profesora i administratora CSBSJU, te prijatelja i članova obitelji kreatora filma. Film OBNOVA će uskoro biti dostupan na web stranici organizacije Extending the Link. Direktor Bundalo je tokom prve večeri premijere, prisutnima prezentirao rad UG Nešto Više.
Predstavnici UGNV su se sastali i sa profesorima CSBSJU koji će od 19. do 29.05.2012. posjetiti našu zemlju, te se vidjeti sa svim diplomcima CSBSJU iz Bosne i Hercegovine. Razgovaralo se o sadržaju i planovima za posjetu. Također, organiziran je i sastanak sa osam studenata CSBSJU koji će stažirati u BiH od 16.05. do 13.07.2012. u Mostaru, Banja Luci i Sarajevu, a u suradnji sa našim partnerima iz ovih gradova.
Osoblje UGNV se posebno zahvaljuje gospodinu Joe Rogers-u, Direktoru Global Centra, koji nam još jednom ljubazno pokazao gostoprimstvo ispred cijele zajednice CSBSJU-a.
Predstavnici UGNV su se posljednji dan posjete sastali i sa predstavnicima Saint Catherine University, sa kojima se planira akademska posjeta Bosni i Hercegovini za 20ak studenata tokom maja 2013. godine.

Komentariši