DSCN0343

– Počela informatička obuka za 30 osoba sa fizičkim invaliditetom

Intervju_Mirza_PodiIntervju_Radmila
U periodu 12-16 marta 2012. godine projektno osoblje UGNV (Belma Hadžimahmutović, projekt menadžer, Jelena Backović, projkt asistent  i Adnan Čavčić, asistent za administraciju i financije) je intervjuisalo  sve prijavljene kandidate za informatičku edukaciju, koji su dostavili urednu dokumentaciju i prijavili se za informatičku obuku o okviru projekta „Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom“. Intervjui su rađeni na terenu u objektima koji imaju osiguranu pristupačnost za osobe sa invaliditetom.
Na osnovu unaprijed utvrđenih kriterija tročlana komisija izabrala je 30 polaznika IT obuke, te su 4. i 5. marta 2012. godine u Centru za poslovnu edukaciju održana 3 orijentacijska sastanka na kojima su formirane grupe, definisani  termini edukacija, način prijevoza za korisnike projekta, te su potpisani ugovori sa korisnicima vezano za informatičke edukacije i edukacije iz osobnih i specifičnih životnih vještina. Direktor CPe-a, Emir Hulusić je tom prilikom govorio o vrstama kurseva, literaturi, trajanju, načinu certificiranja i drugim tehničkim pitanjima edukacije.
Prema interesu odabranih kandidata i prethodnom znanju iz oblasti informatike formirane su 3 grupe za IT edukaciju, i to:
Grupa 1 – I stepen – Polsovna informatika 1 (operater na računarau) and II stepen – Poslovna informatika 2 (napredni operater na računaru) – 11 polaznika. Termin: ponedjeljak i petak (15:30 – 18:00 sati) u Cpe-u.
Grupa 2 –  II stepen – Poslovna informatika 2 (napredni operater na računaru) i grafički dizajn – 11 polaznika.  Termin: ponedjeljak i petak (18:00 – 20:30 sati) u Cpe-u.
Grupa 3 – I stepen: Auto cad, osnove grafičkog dizajna i osnove web dizajna –  8 polaznika.  + 1 polaznik gratis (Jelena Backović, projekt asistent). Termin: utorak i četvrtak (16:30 – 19:00 sati) u Cpe-u.
Raspored je dostupan na web stranici Centra za poslovnu edukaciju:   http://www.cpe.ba/raspored.html
Za sve polaznike obuke osiguran je prevoz iz sredstava projekta: korisnci koriste ugovoreni prevoz sa rampom (dva vozila), GRAS prevoz, taxi prevoz i vlastite automobile.
Obuke će se odvijati redovno prema planu i programu Cpe-a i UGNV u periodu april – spetembar 2012, s ciljem povećanja konkurentnostI osoba sa invaliditetom na tržištu rada i mogućnosti njihovog zapošljavanja na području Kantona Sarajevo
Projekat Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom podržan je od strane Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Komentariši