YERP_logo

– Životne vještine za budućnost

Mentori1Mentori2Mentori3
Trodnevni trening za mentore na projektu „Life skills for the future – Let's learn, let's do it!“ održan  je od 27. do 29. februara 2012. godine u Sarajevu u hotelu Grand. Na projektu su angažovana četiri stručna mentora iz četiri regije BiH i to: za regiju Banja Luka mentor je Nataša Petrašević Žole, za regiju Mostar mentor je Edna Haznadarević, za regiju Sarajevo mentor je Ramiza Lisičić, i za regiju Tuzla mentor je Amir Suljagić. Na treningu su pored mentora učestvovali Belma Hadžimahmutović i Adem Lisičić ispred UG Nešto Više te jednim dijelom i Vesna Banović ispred UNICEFa.
Trening se sastojao iz tri dijela: 1. Upoznavanje mentora sa projektom i fazama implementacije, 2. Upoznavanje mentora sa Modulom iz oblasti poduzetništva napravljen za ovaj projekat kako bi pomogao nastavnicima u radu sa učenicima na razvoju poduzetničkih ideja i izrade mini biznis planova, 3. Upoznavanje mentora sa aktivnostima koje će obavljati u naredna tri mjeseca.
Projekat „Life skills for the future – Let's learn, let's do it!“ ima za glavni cilj razvoj ključnih kompetencija i životnih vještina učenika VII, VIII i IX razreda osnovnih škola kroz aktivno preduzetničko učenje za povećanje konkurentnosti na tržištu rada. Planirano je učešće 500 učenika iz 17 YERP opština koji će zajedno sa svojim nastavnicima proći kroz proces „Učenja kroz rad“ o poduzetništvu što treba rezultirati sa 50 malih poduzetničkih projekata koji će biti realizovani i predstavljeni na velikom sajmu u Junu 2012. god u Sarajevu.
Projekat podržava MDG-F  kroz Program Zapošljavanja i zadržavanja mladih.

Komentariši