Zdravo_da_ste

– UGOVORENA MJESTA STAŽIRANJA ZA CSBSJU STUDENTE U BANJA LUCI

OKC_blukacsbsjuUG_NESTO_VISE_LOGO
Tokom druge polovine januara 2012, uspostavljeni su kontakti sa više nevladinih organizacija i institucija u BiH u cilju odabira kvalitetnih prilika za stažiranje američkih studenata sa College of Saint Benedict/Saint John's University (CSBSJU). Za ljetno stažiranje studenata sa ove partnerske institucije, za 2012. godinu odabrano je devet kandidata, od kojih će po tri biti smješteni u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci.
Nakon što je ugovoreno stažiranje za tri američka studenta u Mostaru, 15.02.2012. održani su sastanci i potvrđena stažiranja za dva studenta u Banja Luci: Zdravo da ste Omladinski centar, sastanak je održan sa koordinatorom Tanjom Boromisa, te Omladinski komunikativni centar, sastanak je održan sa izvršnim direktorom Sašom Marković i projektnim koordinatorom Sanjom Srdić. Studenti koji će stažirati u ovim organizacijama su Takai Bethel (Zdravo da ste) i Paidamoyo Chikate (OKC).
U narednom periodu osoblje UGNV će raditi sa predstavnicima ovih organizacija na razvoju opisa posla za stažiste, kako bi se osam radnih sedmica stažiranja (21.05. – 13.07.2012.) što bolje i kvalitetnije isplaniralo.
Uspostavljena je i suradnja sa Međunarodnim Press centrom Banja Luka, sa g. Milošem Šolaja, sa kojim je bilo ugovoreno stažiranje za još jednog američkog studenta, ali koji je nažalost iznenada otkazao dolazak. CSBSJU je u procesu odabira novog kandidata – stažistu.
Osoblje NV je uspostavilo kvalitetne kontakte sa organizacijama u Sarajevu sa istim ciljem. Početkom naredne sedmice, organizirat će se sastanci sa predstavnicima organizacija u ovom gradu, kako bi se potvrdila mjesta stažiranja, te radilo na narednim koracima pripreme opisa posla za stažiste.
Osoblje NV još jednomželi zahvaliti svima koji su izrazili spremnost suradnje na projektu Ljetnog stažiranja za američke studente u BiH. 2012. godina će biti peta godina realiziranja ovog projekta.

Komentariši