LOGO-Inkluzija

– PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU OSOBA SA INVALIDITETOM ZBOG VREMENSKIH NEPRILIKA

Udruženje građana “Nešto Više” nakon zvaničnog odobrenja od strane donatora, Ambasade Kraljevine Nizozemske u BIH, za učešće na projektu “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom (OSI)” produžava rok prijave za zainteresirane kandidate do 9.3.2012. godine. Ovaj produžetak roka za prijave smo tražili zbog vremenski neprilika i ograničenosti kretanja osoba sa invaliditetom u proteklom periodu, te nemogućnosti da prikupe svu nephodnu dokumentaciju!
Stoga, ponovno obavještavamo osobe sa invaliditetom koje imaju interes da učestvuju u neformalnom obrazovanju, a dolaze sa područja devet opština kantona: Ilidža, Ilijaš, Trnovo, Vogošća, Hadžići, Novi Grad, Stari Grad, Centar ili Novo Sarajevo, da mogu da se prijave za učešće u neformalnom obrazovanju iz oblasti informatike (poslovna informatika, grafički dizajn i auto cad), te osobnih i specifičnih životnih vještina (izrada projekata/poslovnih planova). Prostor Centra za poslovnu edukaciju, gdje će se korisnici sastajati, je prilagođen osobama koje se kreću uz pomoć kolica (CPe je uklonio sve arhitektonske barijere za kretanje), a za odabrane učesnike bit će osiguran i prijevoz.
Cilj je povećati konkurentnost OSI na tržištu rada i mogućnost njihovog zapošljavanja na području svih devet opština Kantona.
Ciljna grupa: 30 nezaposlenih mladih osoba sa fizičkom vrstom invaliditeta (korisnici invalidskih kolica ili drugih ortopetskih pomagala za kretanje, osobe koje imaju teže poteškoće u krezanju), u dobi od 18-40 godina, koji žive na području Kantona Sarajevo i prijavljene su na  jedan od biroa za zapošljavanje u opštinama: Ilidža, Ilijaš, Trnovo, Vogošća, Hadžići, Novi Grad, Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo.
Rok za prijavu je 09.03.2012. godine.
Cijeli tekst poziva i obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje:

Komentariši