MDGIF_boja

– POTPISANI UGOVORI O PARTNERSTVU SA OPŠTINAMA BERKOVIĆI I LJUBINJE

Berkovici_potpisivanje_ugovoraLjubinje_potpisivanje_ugovora

Dana 17.01.2011. Udruženje građana „Nešto Više“ je potpisalo ugovore o partnerstvu sa opštinama Berkovići i Ljubinje kojima je definisana saradnja na dva projekta koja će se realizovati tokom 2012. godine: „Unapređenje vodosnabdjevanja u opštini Berkovići“ i „Natkrivanje drenažnog kanala oborinskih voda u gradskoj zoni Ljubinja“.
Projektom „Unapređenje vodosnabdjevanja u opštini Berkovići“ žele se poboljšati životni uslovi za 320 domaćinstava opštine Berkovići.  Ovo se želi postići kroz osposobljavanje i zaštitu izvorišta Trebesinj. Realizacijom ovog projekta stanovnici opštine Berkovići će dobiti sigurno izvorište pitke vode čije će održavanje preuzeti Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ iz Berkovića.
Osnovni cilj projekta „Natkrivanje drenažnog kanala oborinskih voda u gradskoj zoni Ljubinja“ jeste unapređenje ekoloških uslova u opštini Ljubinje kroz natrkrivanje Bukovog potoka, drenažnog kanala koji je služio kao ilegalna deponija smeća, u dužini od 64 m. Natkriveni prostor će biti pretvoren u igralište za djecu.

Oba projekta su podržana od strane MDG-F Zaštita životne sredine i klimatske promjene „Standardizacija upravljanja okolišem: povezivanje lokalnih i državnih inicijativa u BiH“ i samih opština Berkovići i Ljubinje.
MDG-F program Očuvanje okoliša i klimatske promjene: „Standardizacija upravljanja okolišem: povezivanje lokalnih i državnih aktivnosti u BiH“ je trogodišnji program koji zajednički provodi pet UN agencija: UNDP, UNV, UNEP, FAO i UNESCO, u partnerstvu sa Ministarstvom za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH, Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Ministarstvom okoliša i turizma FBiH, Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, opštinama, te organizacijama civilnog društva. Program se finansira sredstvima španskog Fonda za dostizanje milenijumskih razvojnih ciljeva (MDG-F).

Komentariši