tr-volont

– Treninzi za volontere

Udruženje građana ˝Nešto više˝ Sarajevo i ˝Omladinski komunikativni centar˝ Banja Luka u okviru projekta ˝Zaposli se volontiranjem, volontiraj da bi se zaposlio˝, održali su 09. i 10. Marta 2011. godine  u Tuzli dva treninga za studente volontere sa područja Tuzle uz pomoć lokalnih nevladinih organizacija i institucija.Cilj treninga jeste da se studenti volonteri upoznaju sa načinima volontiranja, kako da se uklope u organizacije, kako da planiraju ciljeve te kako da evaluiraju svoj rad.  Organizatori  na ovaj način žele da upoznaju volontere sa njihovim pravima i obavezama kao volontera, te da potaknu volontiranje što većeg broja studenata.

Studenti će biti angažovani na volonterskim poslovima u organizacijama u Tuzli koje su već ranije prošle kroz trodnevni trening o tome kako prihvatiti volontere te na kojim zadacima ih angažovati.

Događaji u Tuzli koji su prethodili današnjem treningu su ˝Javna tribina o promociji zakona o volontiranju u FBiH˝, okrugli sto o temi ˝Značaj volontiranja za visoko obrazovanje˝, te trodnevni trening za nevladine organizacije i institucije. Projekat ˝Zaposli se volontiranjem, volontiraj da bi se zaposlio˝ podržan je od strane Centra civilnih inicijativa CCI.

Komentariši