BL1

– Akt o vrednovanju studentskog volontiranja

OKC Banjaluka i UG “Nešto Više” u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Banja Luci su dana 27.12.2010. organizovali sastanak radne grupe za izradu akta o vrednovanju studentskog volontiranja u prostorijama Univerziteta Banja Luka. S obzirom da novousvojeni Zakon o visokom obrazovanju u RSu pruža mogućnost priznavanja studentskog volontiranja, ova radna grupa ima za cilj da putem kreiranja akta kojim se definišu uslovi studentskog volontiranja i vrednovanja istog obezbijedi praktičnu primjenu ove zakonske mogućnosti.
Radnu grupu čine predstavnici Univerziteta iz Banjaluke, Ministarstva prosvjete i kulture, predstavnici studenata, kao i predstavnici OKC-a i UG “Nešto Više”, a inicijativa je dio projekta OKCa i NV “Zaposli se volontiranjem – Volontiraj da bi se zaposlio”.
Sastanak je medijski pokrio Glas Srpske.

Izrada akta o vrednovanju volontiranja

Glas Srpske
Datum: 26.12.2010 20:00
Autor: S. J.

Banjalučki Omladinski komunikativni centar i Udruženje građana “Nešto više”, u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta, organizovaće danas u deset časova sastanak radne grupe za izradu akta o vrednovanju studentskog volontiranja.

130Rekla je to “Glasu Srpske” asistent za promociju UG “Nešto više” Nina Stanarević.

S obzirom na to da novousvojeni Zakon o visokom obrazovanju RS pruža mogućnost priznavanja studentskog volontiranja, ova radna grupa ima za cilj da putem kreiranja akta kojim se definišu uslovi studentskog volontiranja i njegovog vrednovanja obezbijedi praktičnu primjenu ove zakonske mogućnosti – pojasnila je Stanarevićeva.

Komentariši