– UG Nešto Više koordinator na projektu Lokalizacija EU

Sarajevo,15.04.2010. Načelnici i gradonačelnici četrdeset (40) opština iz Bosne i Hercegovine, predstavnici Direkcije za evropske integracije (DEI) i Holandske razvojne agencije – SNV potpisali su u Sarajevu ugovore o saradnji čime je započela realizacija projekta „Lokalizacija Evropske Unije (EU)“.

Cilj ovog trogodišnjeg projekta je da se lokalne administracije što bolje pripreme za aktivno učešće u procesima evropskih integracija.

Tokom realizacije biće održano osamnaest (18) teorijskih i petnaest (15) praktičnih radionica na temu evropskih integracija i uticaja lokalne zajednice. U okviru projekta „Lokalizacija EU“ biće organizovana i obuka za bh. medije kao i seminar o EU namijenjen službenicima državnih institucija.
Udruzenje gradjana -Nesto Vise- koordiniraće implementaciju Projekta u dvanaest (12) opština centralne regije (Novo Sarajevo, Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Centar Sarajevo, Ilijaš, Zenica, Travnik, Novi Travnik, Žepče, Vareš, Bugojno, Zavidovići) u periodu od aprila do novembra 2010. godine.

Komentariši