Rad i druženje sa našim najdražim prijateljima

Za kraj godine smo okupili divnu raju iz naših prijateljskih udruženja. U akciji uređivanja okoliša udruge Naša djeca UG “Nasa Djeca – Our Kids u BiH” skupili su se drugari iz ove udruge a u pomoć su pritekli i drugari iz udruženja Ružičnjak, udruženja Sunce i udruženja za Down sindrom Mostar.
Kroz zajednički rad i saradnju želimo učvrstiti veze između individua ali i organizacija iz FBiH kako bi omogućili svojim korisnicima ali i generalnoj populaciji osoba sa invaliditetom bolje životne uslove.
Ekipa se vrlo brzo prihvatila alata, podijelili smo rukavice i makaze za živicu, naučili ih kako da orežu ruže, šipke i nar, Alen je pokazao vještine na kosilici a djevojke su postavljale kreč za zaštitu stabala od zime.
Nakon dobro odrađenog posla zasladili smo se svježe cijeđenim sokom punim C vitamina i ukusnim kiflicama i kolačima a svi koji su sudjelovali dobili su prigodne poklone- šolje sa logom Nešto Više u srcu. Radujemo se činjenici da će ih ispijanje toplih napitaka podsjećati na ovaj dan prepun radosti i druženja.
Aktivnost organizovana kroz projekat “Snažni i Važni”💪 podržan od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike