UG Nešto Više izabrano kao „Lokalna Struktura“ u okviru WB6 Laba

Naše Udruženje Nešto Više je jedna od 6 organizacija među 45 podnositelja zahtjeva sa zapadnog Balkana koje je izabrano kao „Lokalna Struktura (LS)“ od strane WESTERN BALKANS – RYCO, GROUPE SOS Pulse,  the South East European Youth Network (SEEYN), the Institut Français and the Franco-German Youth Office (FGYO/OFAJ) za realizaciju projekta WB6 Lab .

Nešto Više će kao LS doprinijet otvaranju novih prostora pomirenja za mlade u regiji kroz socijalno poduzetništvo. Mi ćemo zajedno sa ostalih 5 LSova pružiti program podrške, koji će se sastojati od faze ideje i regionalne faze inkubacije i pomoći razvoju ukupno 72 projekta koji se nalaze u početnoj fazi implementacije.

Program ima za cilj omogućiti mladim vođama projekata da razviju inovativna rješenja za izazove sa kojima se suočavaju njihove zajednice i obogatiti regionalni ekosustav socijalnog poduzetništva. Ovaj program podrške socijalnom poduzetništvu provodit će se u dva ciklusa.

Prosperitetna i mirna regija moguća je ako odgajamo generaciju koja ima viziju ekonomije kroz socijalne okvire, gdje će i ekonomske aktivnosti doprinijeti socijalnoj pravdi i biti motor održivog razvoja i napretka.

Ovim projektom započinjemo partnerstvo sa lokalnim strukturama iz regiona jugoistočne Evrope i proširujemo saradnju  sa ljudima koji veruju u bolji region i mlade kao glavne pokretače napretka.

Sve LS će raditi na povezivanju mladih u regiji kroz socijalno poduzetništvo jer je socijalno preduzetništvo dobra prilika za stvaranje bolje regije za sve njene

Konzorcij projekta WB6 Lab pozdravlja nove snage u njihovom cilju da mladima Zapadnog Balkana otvore nove prostore pomirenja kroz socijalno poduzetništvo. Također zahvaljuju svim kandidatima koji su zainteresirani postati naši partneri i pozivamo ih da prate projektne aktivnosti i zadrže svoj veliki posao u stvaranju zapadnog Balkana boljim mjestom za sve.

A mi se zahvaljujemo Konzorciju WB6 Laba što su prepoznali naše vrijednosti i izabrali nas kao LS iz Bosne iHercegovine.

Pored našeg Udruženja iz Bosne i Hercegovine učestvuju i Albania: Yunus Social Business Fund Albania, Kosovo: Balkan Green Foundation, Crna Gora:  Innovation and Entrepreneurship Centre Technopolis, Sjeverna Makedonija: Organization for Social Innovation “ARNO” i Srbija: Smart Kolektiv.

Program “WB6 Lab” je trogodišnji program (okt 2019. – avg 2022.)

Više detalja o projektu na:  http://www.seeyn.org/index.php/projects/current-projects/205-active-role-of-youth-in-peace-building