Projekti u nastajanju! “Unapređenje radnog okruženja organizacija osoba sa invaliditetom”

“Unapređenje radnog okruženja organizacija osoba sa invaliditetom” projekat je u kojem je UG Nešto Više u suradnji sa dugogodišnjim suradnicima, organizacijama koje su lideri u promoviranju prava osoba sa invaliditetom sa područja Mostara, educira pet sjajnih djevojaka-praktikantica vještinama pisanja projekata.
Danas je Aleksandar Bundalo, uz asistenciju Sanje Đermanović, predstavio izazove koje donosi proces fundraising-a. Poslušali smo dvominutne prezentacije kojima su praktikantice predstavile svoje organizacije cijeloj grupi, a zatim smo zajedno pregledali i učili o propozicijama otvorenog poziva na koji će sve praktikantice/organizacije aplicirati. Proučili smo sve što se od aplikanata očekuje, te smo detaljno pregledali i samu formu aplikacije.
U drugom dijelu radionice, kao tim smo analizirali jedan od uradaka praktikantica – SWOT analizu jedne od organizacija, te smo diskutirali detalje i
radili na boljem odabiru riječi da svaka stavka bude jasna i na svom mjestu.
Narednih dvadesetak dana, praktikantice će u suradnji sa svojim trenerima iz Nešto Više i mentorima iz njihove bazne organizacije, intenzivno raditi na pisanju konkretnih projekata. Naredna radionica će obraditi tematiku budžetiranja, kada ćemo aktivnosti pretvoriti u financijske parametre.
Projekat je podržan od strane Federalnog Ministarstva rada i socijalne skrbi.
Adisa (Udruženje Sunce), Matea (Udruga Vedri osmijeh), Mensada (Udruženje Naša Djeca – Our Kids u BiH), Marija (Udruga za Down Sindrom) i Samna (Udruženje mladih Ružičnjak) – sretan rad na vašim prvim projektima🌸

 Vedri osmijeh🌟 Naša Djeca 🌟 Sunce 🌟 Ružičnjak 🌟 Udruga za Down Sindrom🌟

HVALA: