kom-edukacija-nv

– Održana edukacija na temu “Efektna komunikacija”

 

14.06.2015. – danas je u mostarskom uredu Udruženja građana Nešto Više održana cjelodnevna edukacija na temu “Efektna komunikacija”.
Edukaciji je prisustvovalo devet praktikanata UG Nešto Više, koji obavljaju svoju dvomjesečnu stručnu praksu u oblasti poljoprivrede i/ili prehrambene tehnologije u ovom udruženju, ili sa partnerima udruženja – ZZ Jablanica, Agrimax doo Mostar i Mlini doo Čapljina.
Tokom edukacije obrađene su sljedeće teme: šta je edukacija; šta je efektna komunikacija; verbalna komunikacija: aktivno slušanje, debata vs. dijalog; neverbalna komunikacija: poza, gestikulacija, komunikacija očima, izraz lica, kretanje, pauza i kvalitet glasa; šta je CV: zašto je bitan i kako ga poslodavci čitaju i doživljavaju.
Na kraju edukacije polaznici su se sami iskušali u prezentiranju pred drugima, kako bi probali da se osvijeste o tome kako izgledaju pred drugima dok prezentiraju svoju ideju, te na čemu bi trebali da porade i redovno vježbaju kako bi efektnije komunicirali svoju poruku drugima.
Efektno komunicirati bitna je vještina za sve nas, a pogotovo za mlade koji tek stupaju u poslovni svijet. Grupa mladih i vrijednih ljudi koji su danas usvojili nove vještine učinila je radionicu interaktivnom i zanimljivom svojim aktivnim učešćem: Emina Balavac, Aida Letuka, Maja Karačić, Belma Kasumović, Edin Bušatlić, Haris Pidro, Adis Bešić, Eldar Kusur i Muhamed Karadža.
Edukacija je održana kao jedna od mnoštva aktivnosti na projektu Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini, kojeg implementira UG Nešto Više, a podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

ZA VIŠE FOTOGRAFIJA POSJETITE NAŠU

Komentariši