rural-parlament

– Najava prvog BiH Ruralnog parlamenta

Partneri ACoRD projekta (Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj – ACED, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, Udruženje građana „Nešto Više“, LAG Una Sana i ELARD) u saradnji sa Mrežom za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini organizuju prvi bosanskohercegovački Ruralni parlament.

 

S tim u vezi, posebno nam je zadovoljstvo pozvati Vas da uzmete učešće u ovom događaju koji je predviđen da se održi jedan dan, i to 15. maja 2015. godine u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu, sa početkom u 10:00h.

Ruralni parlament organizujemo zato što želimo da se čuje glas ljudi sa sela, i da njihova mišljenja i interesi budu relevantni za kreiranje budućih politika.

Učesnici prvog BiH Ruralnog parlamenta mogu biti predstavnici državnih i entitetskih vlasti kao i lokalnih institucija, članovi Udruženja, predstavnici Lokalnih akcionih grupa – LAG-ova, predstavnici poljoprivrednih gazdinstava odnosno svi oni koji rade za dobrobit ruralnih područja Bosne i Hercegovine.

Neophodno je da svoje mjesto za učešće na prvom BiH Ruralnom parlamentu obezbijedite na vrijeme. Ovo možete učiniti popunjavanjem prijavnice i slanjem iste na koordinator@ruralnamreza.ba do 11. maja do 16:00h. U prijavnici se nalaze svi logistički detalji vezani za organizaciju ovog dešavanja.

Detaljnije informacije ćete svima biti dostupne do 11. maja odnosno do zadnjeg dana predviđenog za prijavu učešća na prvom BiH Ruralnom parlamentu.

Broj mjesta za učešće je ograničen, te Vam s toga skrećemo pažnju da svoje mjesto rezervišete na vrijeme.

Prijavnicu za učešće možete preuzeti ovdje.

Letak o prvom BiH Ruralnom parlamentu možete pogledati ovdje.

Komentariši