sipak_cvijet

– Konferencija “Izazovi i prilike u razvoju poljoprivrede u Hercegovini”

USAID_logonv-logotip

Udruženje građana “Nešto Više” organizira Konferenciju “Izazovi i prilike u razvoju poljoprivrede u Hercegovini”, u srijedu 16.07.2014. godine u Mostaru, u Hotel Eri od 10 h do 16 h.
Konferencija se organizira u okviru projekta „Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini“ (2013-2016), kojeg implementira UG Nešto Više, a podržava USAID. Učesnici Konferencije će biti poljoprivredni proizvođači, stručnjaci, te udruženja, organizacije, zadruge, preduzeća, obrazovne ustanove i vladine institucije vezane uz poljoprivredni sektor.
Konferencija će se sastojati od prezentacija materijala nastalih kao rezultat projekta (četiri publikacije urađene u partnerstvu sa Centrom za razvoj i podršku Tuzla, te Agromediteranskim fakultetom Univerziteta „Džemal Bijedić“ Mostar i Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta iz Mostara), te prezentacija dobre poljoprivredne prakse u Ravnom, kao i hidroponske tehnologije u proizvodnji hrane. Nakon toga će se u dvije radne grupe razgovarati o poljoprivrednoj savjetodavnoj terenskoj službi, certificiranju poljoprivrednih proizvoda i proizvodnje, te o prilikama za obuku uz praktičan rad na oglednoj farmi kao važnim segmentima projekta.
Dnevni red Konferencije možete pogledati ovdje: file icon pdf Dnevni red Konferencije.pdf
Ukoliko želite da kontaktirate Udruženje u cilju učestvovanja na Konferenciji, molimo da se obratite na e-mail: veliborsudar@nestovise.org najkasnije u ponedjeljak 14.07.2014. do 12:00 h.

Komentariši