CPCD_logo

– “NEŠTO VIŠE” U ULOZI MENTORSKE ORGANIZACIJE UDRUŽENJU “DJECA SVJETLOSTI” BANJA LUKA

SIDA_logodjeca_sunca_1djeca_sunca_2nv-logotip
Udruženje građana Nešto Više u saradnji sa Centrom za promociju civilnog društva, uključilo se u realizaciju programa malih grantova ,,Budi promjena”, u ulozi mentorske organizacije Udruženju građana za pomoć licima sa autizmom ,,Djeca svjetlosti” iz Banja Luke. U kreiranju i implementaciji projekta “Radno-okupacione aktivnosti za omladinu i odrasle iz autističnog spektra” kojeg finansira SIDA, Izvršni Direktor Nešto Više Aleksandar Bundalo, imao je ulogu mentora-volontera. Svojim učešćem i sugestijama, pomogao je da se ovaj projekat prepozna kao primjer dobre ideje za pomoć i razvoj marginalizovane grupe.
Dvomjesečni projekat (15.8.2013.-15.10.2013.god.) ima za cilj angažovanje psihologa/radnog terapeuta, roditelja korisnika/asistenta i 12 volontera, koji će provodeći kreativne radionice sa 15 korisnika, raditi na socijalizaciji i korisnom društvenom djelovanju lica autističnog spektra. Aktivnosti predviđene projektom su tkanje, izrada čestitki, magneta, rad sa glinom, gipsom, plastelinom, perlama i sličnim materijalima, zavisno od sklonosti korisnika.
Projekat ulazi u drugi mjesec realizacije, za kada je predviđena medijska promocija istog, kao i organizacija izložbeno-prodajnih aktivnosti Udruženja ,,Djeca svjetlosti” na kojima će biti izloženi radovi korisnika.
Ovdje možete pogledati Saopštenje za medije file icon pdf Saopstenje za medije.pdf

Komentariši