poziv_jabl

– Javni poziv za poljoprivrednike i poljoprivrednice Jablanice

Udruženje građana ‘’Nešto Više’’, u saradnji sa Općinom Jablanica i Savezom poljoprivrednih udruženja Jablanica objavljuju
 
JAVNI POZIV
 
Za izbor korisnika projekta ‘’Unapređenje poljoprivredne proizvodnje na području Općine Jablanica’’, koji na području općine Jablanica realizuje Udruženje građana ‘’Nešto Više’’ a koji je finansiran od strane Ambasade Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini.
Poziv je namijenjen za poljoprivredne proizvođače do 30 godina starosti i žene koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom sa područja općine Jablanica. Izuzetno, mogu se prijaviti proizvođači do 40 godina starosti, i maksimalno 15 proizvođača od 30 do 40 godina starosti može biti izabrano. Prednost će imati proizvođači do 30 godina i žene.
U okviru poziva, organizovaće se stručne edukacije i edukacije iz oblasti pisanja biznis planova. Po završenim edukacijama, poljoprivredni proizvođači će razvijati svoje biznis planove i imat će priliku aplicirati za dio  sredstava za realizaciju biznis planova.
Najkvalitetnijih 20 biznis planova će biti podržano grantovima u vrijednosti do 1.000 KM.
Za prijavu na Javni poziv  potrebna je  sljedeća dokumentacija:
  1. Popunjen obrazac zahtjeva (preuzmite ovdje:file icon pdf ZAHTJEV – za javni poziv.pdf)
  2. Potvrda o upisu u registrar poljoprivrednih proizvođača i klijenata
  3. Kućna lista
  4. Potvrda o članstvu u nekom od poljoprivrednih udruženja
Zadnji rok za predaju zahtjeva je četvrtak 14.02.2013.godine.
Popunjen zahtjev sa pratećom dokumentacijom predati u prostorijama Saveza poljoprivrednih udruženja Jablanica, na adresu Doljanka bb, 88420 Jablanica (stara zgrada Općine), svakim radnim danom od 900-1400h.
Za sve dodatne informacije obratiti se na broj telefona: 033/788-740 ili u prostorijama Saveza poljoprivrednih udruženja Jablanica.
Kompletan tekst poziva možete preuzeti ovdje: file icon pdf Javni poziv.pdf

Komentariši