slika_2

– Održan četvrti u nizu treninga iz osobnih i specifičnih zivotnih vještina: „Organizacije civilnog društva i izrada prijedloga projekata“

slika_3slika_4
U Sarajevu je, 28. i 29.07.2012. godine, u okviru projekta “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom” održan četvrti dvodnevni trening pod nazivom Organizacije civilnog društva i izrada prijedloga projekata” za dvije grupe od ukupno 30 korisnika projekta, a koji se, pored informatičke obuke, educiraju u oblasti osobnih i specifičnih vještina tokom projekta. Trening su održali Vanja i Velibor Sudar iz Udruženja građana “Nešto Više”.
Na treningu su predstavljene nevladine organizacije i načini njihovog funkcioniranja. Prezentirani su alati koji se koriste prilikom izrade prijedloga projekata i to: brainstorming i SWOT analiza. Nakon toga su učesnici treninga, radeći u malim grupama i uz podršku trenera, razvijali prijedloge projekata na teme koje su sami odabrali.
Na kraju treninga, učesnicima su dodjeljeni certifikati o učešću na treningu.
Projekat „Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom“ je podržan od strane Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Komentariši