Komunikacija_i_CV

– Održan drugi u nizu treninga iz osobnih i specifičnih životnih vještina: „Vještine komunikacije, pregovaranja i pisanje CV-a“

Komunikacija_i_CV_3Komunikacija_i_CV_2
U Sarajevu je, 19. i 20.05.2012., u okviru projekta “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom” održan drugi dvodnevni trening pod nazivom Vještine komunikacije, pregovaranja i pisanje CV-a” za dvije grupe od ukupno 30 korisnika projekta, koji će se, pored informatičke obuke, educirati na razne teme u oblasti osobnih i specifičnih vještina  u narednim mjesecima projekta.Trening su održali osoblje i volonter Udruženja građana „Nešto Više“ Angelina Lučić, Adisa Kablar i Edin Balalić.
Ciljevi treninga su bili: Predstaviti  kvalitetan i efektivan način prezentiranja, pokazati korisnicima kroz interaktivno predavanje i vježbe kako se pripremiti za intervju sa potencijalnim poslodavcem. Vježbe su rađene pokazivanjem mnogobrojnih pozitivnih i negativnih primjera, sto je korisnike navelo da se uključe u diskusiju i iznesu svoja iskustva čime je ukazano na to šta raditi i ne raditi prilikom razgovora za posao.
Drugi dan treninga radilo se na izradi  kvalitetniih CV-ja svih 30 korisnika, koji će se koristiti za izradu kataloga biografija/CV-a učesnika projekta. Katalog će biti upućen potencijalnim poslodavcima putem JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” i predstavljeni medijima sa cilljem mogućeg zapošljavanja nekog od korisnika projekta. Istovremeno će se raditi na senzibiliziranju šire društvene zajednice o pitanjima zapošljavanja osoba sa invaliditetom, te naglasiti kako su osobe sa invaliditetom odgovorni, kvalitetni i odani zaposlenici ukoliko im se pruži prilika.
Na kraju treninga, korisnicima su dodjeljeni certifikati o prisustvu na treningu: „Vještine komunikacije, pregovaranja i pisanje CV-a” koji se proveo u okviru projekta “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”. Projekat finansira Ambasada Kraljevine Nizozemske u BiH.

Komentariši