USKS

– UGOVORENA MJESTA ZA STAŽIRANJE CSBSJU STUDENATA U SARAJEVU

NCzPMKULTcsbsjunv-logotip
Tokom druge polovine januara 2012, uspostavljeni su kontakti sa više nevladinih organizacija i institucija u BiH u cilju odabira kvalitetnih prilika za stažiranje američkih studenata sa College of Saint Benedict/Saint John's University (CSBSJU). Za ljetno stažiranje studenata sa ove partnerske institucije, za 2012. godinu odabrano je devet kandidata, od kojih će po tri biti smješteni u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci.
Nakon što su ugovorena mjesta stažiranja za američke studente u Mostaru i Banja Luci, 20.02.2012. održani su sastanci i potvrđena stažiranja za tri studenta u Sarajevu: Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, sastanak je održan sa Izvršnim direktorom Fikretom Zuko, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, sastanak je održan sa ravnateljem dr.sc. Šimom Maršić, koordinatoricom Ivanom Klačar i Marinom  Medić zaduženom za odnose sa javnošću, te Institut za razvoj mladih KULT, sastanak održan sa Merimom Šabić, zaduženom za računovodstvo i tehničku suradnju. Studenti koji će stažirati u ovim organizacijama su Kinsey Norton (Udruženje slijepih KS), Alyssa Brown (Nadbiskupijski centar) i Molly Ann Kuisle (KULT).
U narednom periodu osoblje UGNV će raditi sa predstavnicima ovih organizacija na razvoju opisa posla za stažiste, kako bi se osam radnih sedmica stažiranja (21.05. – 13.07.2012.) što bolje i kvalitetnije isplaniralo.
Osoblje NV još jednomželi zahvaliti svima koji su izrazili spremnost suradnje na projektu Ljetnog stažiranja za američke studente u BiH. 2012. godina će biti peta godina realiziranja ovog projekta.

Komentariši