LOGO-Inkluzija

– PRILAGOĐEN PROSTOR CENTRA ZA POSLOVNU EDUKACIJU OSOBAMA SA INVALIDITETOM

prilaz_bez_rampe_Jelena_Senad_i_SelmaCPe_LOGOHolland_logo Sala_za_edukacije_CPe

U okviru projekta “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom (OSI)”, a u skladu sa potpisanim ugovorom o saradnji između Centra za poslovnu edukaciju (CPe) i Udruženja građana Nešto Više, CPe je izvršio prilagodbu prostorija u kojima će se odvijati edukacija za osobe sa invaliditetom (osobe sa fizičkom vrstom invaliditeta, osobe u invalidiskim kolicima,osobe koje imaju poteškoće u kretanju ili korisnike ortopedskih pomagala).
Tim stručnjaka Udruženja građana Nešto Više (UGNV) u sastavu Selma Bašić, dipl.ing.arh. i Senad Medić, dipl. inž. građ. u prisustvu projektnog osoblja: Belme Hadžimahmutović, menadžerice projekta, UGNV, Jelene Backović, asistentice na projektu iz UGNV te Emira Hulusića, direktora PJ CPe Sarajevo, Multicom d.o.o, 24.12.2012. godine, napravio je pregled stanja i preporuke šta bi se trebalo prilagoditi u objektu kako bi osobe s invaliditetom mogle neometano da prisustvuju edukacijama.  Shodno tome, naš partner za informatičku edukaciju, CPe, je prepoznao značaj projekta i potrebe korisnika, osoba sa invaliditetom i u skladu s tim uložio svoja sredstva u prilagodbu prostora i predviđene radove završio do postavljenog roka.
Tim stručnjaka UGNV u istom sastavu je jučer, 31.01.2012. izvršio pregled urađenih prilagodbi i konstatovao da je objekat dostupan krajnjim korisnicima projekta (OSI), koji će prve aktivnosti imati u prostorijama CPe-a već u martu 2012.
Neke od urađenih prilagodbi su:

•    Postavljena je rampa na ulazu u zgradu
•    Nivelisan je lift
•    Postavljena je brava u liftu kako bi se mogao pokretati bez zatvaranja drvenih vrata uz pomoć ključa,
•    Napravljena je mala montažna rampa na ulazu u toalet
•    Postavljeno montažno povišenje na wc školjku kako bi osobe paraplegičari mogli preći na istu.
•    Postavljeni fiksni držači u toaletu itd.

Projekat podržava Ambasada Kraljevine Nizozemske u BiH.

Komentariši