Novi projekat: Povećanje zapošljivosti osoba s invaliditetom putem obrazovanja iz kibernetičke sigurnosti.

Udruženje građana NEŠTO VIŠE kreće u implementaciju novog projekta na području Bosne i Hercegovine koji ima za cilj povećati zapošljivost osoba s invaliditetom putem obrazovanja iz područja kibernetičke sigurnosti. Kroz projekt će se pružiti podrška za zapošljavanje ili zadržavanje postojećeg radnog mjesta za najmanje 50 osoba. Na početku će se provesti istraživanje tržišta kako bi se razvili kurikulum i edukacijski materijali prilagođeni potrebama poslodavaca. Projekt će uključivati organizaciju pet treninga/obuka iz kibernetičke sigurnosti za najmanje 50 sudionik. Nakon edukacija svaki učesnik će imati priliku da se prijavi za: a) Praksu (za nezaposlene učesnike) osam sedmica stažiranja; b) Podršku učesnicima koji nemaju adekvatan hardver da pohađa obuku c) Subvencije za već zaposlena lica da zadrže posao.. Također, bit će razvijeni vodiči o kibernetičkoj sigurnosti i provedena opsežna medijska kampanja za promicanje važnosti ove teme.

Projekt je podržan od strane United States Embassy Sarajevo

Vrijednost projekta: 249.780 USD (cca 442.842 KM)

“Objavljivanje ovog teksta je finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).  Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“

“This text was funded by a grant from the United States Department of State. The opinions, findings and conclusions stated herein are those of the author[s] and do not necessarily reflect those of the United States Department of State”.