Edukativna radionica o sigurnosti u saobraćaju za djecu iz vrtića “More Nade”

U četvrtak, 29.08.2024., u okviru projekta „Podizanje svijesti o sigurnosti u saobraćaju kroz edukacije“, održana je jedna od radionica za djecu predškolskog uzrasta iz vrtića More Nade. Ova radionica pružila je malim polaznicima priliku da kroz simulaciju saobraćaja vožnjom dječijih električnih automobila i motora nauče važne aspekte sigurnosti.

Djeca su se upoznala sa pravilnim kretanjem trotoarom u ulozi pješaka, te pravilnim ponašanjem na pješačkim prijelazima. Takođe, stekli su osnovno razumijevanje značenja svjetlosne signalizacije tj semafora. Ove aktivnosti su osmišljene kako bi djeca na zabavan i interaktivan način shvatila važnost saobraćajnih pravila i sigurnosti.

Pored radionica za predškolce, Udruženje građana NEŠTO VIŠE realizuje i edukativne radionice za djecu iz osnovnih škola na području Općine Novo Sarajevo, za učenike od I do VIII razreda, kao i interaktivna predavanja o sigurnosti u saobraćaju u osnovnim školama. Radionice se održavaju srijedom od 17:00 do 18:30 sati i četvrtkom od 17:30 do 19:00 sati u “Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo”.

UG NEŠTO VIŠE od 12.02 do 11.11. 2024. godine realizuje projekat ”Podizanje svijesti o sigurnosti u saobraćaju kroz edukacije” koji se implementira u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2), a kojeg finansira Europska unija i sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Općine Novo Sarajevo.